Cara Menukar Alamat yang Tidak Disahkan di PayPal ke Alamat Yang Dikonfirmasi

Alamat yang disahkan sering diperlukan oleh penjual yang prihatin untuk melindungi pembelian pembeli mereka, kerana ini menunjukkan di PayPal bahawa alamat penghantaran dan penagihan anda sama. Jenis pengesahan alamat ini menambahkan tahap keselamatan tambahan pada urus niaga anda dengan melindungi daripada aktiviti kad kredit palsu dan meminimumkan caj balik. Terdapat beberapa cara yang berbeza untuk mengubah alamat PayPal anda yang belum disahkan menjadi alamat yang disahkan.

Mengapa Alamat Yang Disahkan?

PayPal menampilkan alamat yang disahkan sebagai langkah untuk meminimumkan penipuan kerana memerlukan pengesahan bahawa penghantaran dihantar ke alamat yang sama yang digunakan untuk melakukan pembayaran kad kredit. Ini mengurangkan kemungkinan pembeli menggunakan kad kredit yang dicuri dan membantu penjual meminimumkan caj balik untuk pembelian. Ia juga membantu melindungi pembeli daripada pencurian identiti.

Tambahkan Kad Kredit untuk Pengesahan

Apabila anda menambahkan kad kredit ke akaun anda, PayPal mengesahkan dengan institusi kewangan bahawa alamatnya sama dengan alamat yang mereka ada. PayPal kemudian menukar alamat anda yang belum disahkan menjadi alamat yang disahkan. Sekiranya syarikat kad kredit tidak dapat mengesahkan alamat - contohnya, anda mempunyai alamat antarabangsa, dan pemformatan membuang pengesahan - anda juga dapat menyelesaikan proses pendaftaran "Penggunaan Terluas", yang melibatkan pembayaran bayaran kecil diikuti dengan tempoh menunggu yang singkat.

Cara Lain untuk Mengesahkan Alamat

Terdapat cara lain untuk mengesahkan alamat jika anda tidak mempunyai kad kredit yang sah. Contohnya, apabila anda memohon dan diluluskan untuk kad kredit PayPal, alamat yang digunakan pada aplikasi anda akan disahkan. Anda juga boleh meminta agar PayPal mengirim nombor PIN ke alamat yang belum disahkan yang kemudian anda masukkan kembali ke akaun PayPal anda. Untuk memenuhi syarat untuk pengesahan seperti ini, anda mestilah menjadi ahli PayPal yang telah disahkan sekurang-kurangnya 90 hari, pautkan akaun bank ke akaun PayPal anda dan berikan alamat yang bukan Kotak Pos.

Ahli Yang Disahkan

Menjadikan alamat yang tidak disahkan sebagai alamat yang disahkan berbeza daripada menjadi ahli eBay atau PayPal yang disahkan. Untuk disahkan, anda terlebih dahulu memberikan maklumat mengenai akaun bank yang sah. PayPal kemudian mendepositkan sejumlah kecil - tidak lebih dari beberapa sen pada satu masa - dan anda melaporkan deposit ini kembali ke PayPal menggunakan borang di akaun PayPal anda. Setelah disahkan, pemegang akaun jenis ini diberi kenaikan had pengeluaran dan pengeluaran dan dibenarkan untuk menyenaraikan item di peringkat antarabangsa di eBay.