Cara Membuat Kemas Kini LinkedIn Tanpa Menunjukkannya dalam Aliran

LinkedIn melaksanakan aliran aktiviti yang membolehkan sambungan anda melihat aktiviti terbaru anda di laman web. Kemas kini aktiviti ini berlaku semasa anda membuat perubahan pada maklumat pekerjaan, maklumat pendidikan dan laman web peribadi anda, dan kemas kini juga muncul ketika anda menambahkan seseorang ke jaringan anda atau mengesyorkan seseorang. Kawalan privasi LinkedIn membolehkan anda menghentikan kemas kini ini daripada muncul dalam suapan aktiviti, dan ini juga membolehkan anda menyembunyikan kemas kini dari pelbagai kategori pengguna.

1

Log masuk ke akaun LinkedIn anda. Klik anak panah ke bawah di sebelah kiri nama anda di bahagian atas halaman; kemudian klik "Tetapan."

2

Tatal ke bawah ke tab "Profil" berhampiran bahagian bawah halaman. Klik "Hidupkan / Matikan Siaran Aktiviti Anda" di bawah tajuk "Kawalan Privasi".

3

Kosongkan kotak centang "Biarkan Orang Tahu Ketika Anda Mengubah Profil Anda, Membuat Pengesyoran, atau Mengikuti Syarikat", dan klik "Simpan Perubahan." Anda kini boleh membuat kemas kini profil anda tanpa ditunjukkan di aliran.