Adakah Facebook Mengumumkan Semasa Anda Mengaktifkan Semula Akaun Anda?

Keputusan untuk meninggalkan Facebook tidak semestinya muktamad hanya kerana anda telah mematikan akaun anda. Apabila anda masuk ke akaun Facebook anda yang dinyahaktifkan menggunakan alamat e-mel dan kata laluan anda, semua kandungan anda dipulihkan seolah-olah anda tidak pernah meninggalkannya. Album foto, komen status lama, pautan yang dikongsi dan item yang tersisa di profil lain kembali dalam bentuk asal di laman web ini - jadi pengguna lain mungkin tahu bahawa anda kembali di Facebook.

Pengumuman

Apabila anda menyertai semula Facebook, laman web tersebut tidak akan menghantar mesej ke Garis Masa anda yang mengatakan bahawa anda telah mengaktifkan semula akaun anda. Tidak ada pemberitahuan di Suapan Berita rakan anda. Akaun anda tidak akan memaparkan sebarang catatan untuk masa akaun anda hilang, tetapi anda boleh mula mengepos semula sebaik sahaja anda log masuk.

Mesej

Semasa anda meninggalkan Facebook, mesej peribadi yang anda hantar kepada rakan masih tersedia untuk mereka. Bagaimanapun, gambar profil anda dikeluarkan dari mesej dan digantikan dengan bayangan Facebook. Apabila anda mengaktifkan semula akaun anda, gambar pada mesej anda akan dipulihkan. Pengguna yang mempunyai mesej dari anda mungkin melihat pemulihan dan menyedari bahawa anda telah memulihkan akaun anda.

Kawan

Walaupun tidak ada pengumuman yang dibuat semasa anda bergabung semula dengan Facebook, rakan anda masih akan mengetahui bahawa anda telah mengaktifkan semula akaun anda apabila anda mula mengepos lagi. Sebarang catatan yang anda buat diterbitkan ke Suapan Berita supaya pengguna lain dapat melihatnya. Walaupun anda memilih untuk tidak menyiarkan, Garis Masa anda akan terbuka untuk pengguna yang sama yang pernah mengaksesnya sebelum ini; dengan mencari anda dalam carian dan melihat Garis Masa anda sekali lagi, mereka akan mengetahui bahawa anda diaktifkan semula.

Pengaktifan semula

Oleh kerana tetapan privasi anda tidak berubah sebelum atau sesudah menyahaktifkan dan mengaktifkan semula akaun anda, ini terbuka untuk orang-orang di senarai rakan anda seperti pada hari anda mengklik "Nyahaktifkan akaun anda." Akhirnya tidak ada cara untuk mengaktifkan semula akaun anda tanpa rakan anda akhirnya mengetahui bahawa anda telah kembali ke Facebook. Walaupun anda boleh memilih untuk membuang rakan anda dan menghadkan keterlihatan anda dalam carian Facebook, lebih mudah untuk menyahaktifkan akaun anda atau memulakan yang baru jika anda tidak mahu orang tahu bahawa anda ada di Facebook.