Cara Membuat Ikon Kumpulan Facebook

Anda boleh membuat kumpulan di Facebook untuk berkongsi maklumat, bersosial dengan rakan atau bekerjasama dalam projek. Anda membuat kumpulan dan menjemput rakan untuk bergabung. Semasa membuat kumpulan, anda boleh memilih ikon kecil yang telah dibuat sebelumnya yang muncul di sebelah kanan nama kumpulan di Suapan Baru ahli. Untuk menjadikan kumpulan menonjol, pentadbir kumpulan boleh memuat naik gambar untuk membuat ikon kumpulan. Gambar ini dipaparkan di sebelah kiri nama kumpulan semasa pengguna melihat halaman kumpulan.

Pilih Ikon Kumpulan

1

Klik "Buat Kumpulan" di menu kiri laman Utama anda.

2

Klik menu lungsur di sebelah "Nama Kumpulan".

3

Klik pada "Ikon" untuk dipaparkan di sebelah kanan nama kumpulan di Suapan Baru ahli.

4

Masukkan nama kumpulan di medan "Nama Kumpulan". Pilih rakan untuk ditambahkan ke kumpulan.

5

Pilih tahap privasi untuk kumpulan dari menu drop-down "Privasi". Pilihannya adalah "Terbuka", untuk kumpulan yang ditunjukkan dalam carian, atau "Rahsia," untuk kumpulan yang hanya tersedia untuk rakan yang dipilih. Klik butang "Buat".

Buat Imej Kumpulan

1

Klik pada kumpulan di Suapan Berita anda untuk membuka halaman kumpulan.

2

Klik pada ikon "Gambar" di sebelah kiri nama kumpulan. Ini membuka kotak dialog "Muat Naik Gambar Profil untuk Nama Kumpulan".

3

Klik butang "Browse" dan arahkan ke fail gambar. Klik butang "Buka". Muat semula halaman kumpulan untuk melihat gambar kumpulan baru.